Böcker

Bärnstenar i vattnet –

Trollsländor – Ishavet

En historisk romanserie som huvudsakligen utspelar sig i de norrländska skogarna under 1600-talet. En berättelse om gamla själar som möts under en tid då älvorna ännu dansar till Näckens visa och luften är fylld med röken från häxbålen.


Bärnstenar i vattent gavs ut första gången 2014. 2017 kom en nyutgåva som följdes av Trollsländor 2018. Ishavet släpptes 2019. En fristående uppföljare är planerad.


Läs mer om serien här.


Beställ här.

Folktro – 30 författare tolkar folktro och dess väsen

Det knakar i skogen. Något rör sig mellan träden, bakom den stora stenen. Jag stannar. Lyssnar. Det prasslar i buskarna. Jag tvingar mig att fortsätta och upptäcker små fotspår, av bara fötter, på den mossbeklädda marken.

En melodi fångar min uppmärksamhet, så skön att jag inte kan låta bli att följa dess toner. Kvällens mörker sänker sig över skogen och små ljus leder vägen mot den forsande älven bakom berget. Ljusen tänds och släcks, lockar tillsammans med tonerna, och får mig att le.


En rörelse i periferin får mig att stanna upp. Jag vänder mig sakta om. En ung kvinna, vacker så det gör on, ler mot mig. Hon höjer handen och vinkar åt mig att komma. Jag kan inte längre kontrollera fötterna, de styr mig mot den förföriskt leende kvinnan. Jag är förtrollad, förförd och förälskad.


En antologi med 30 noveller. Min novell heter "Bergtagen".


Beställ här.

Traditioner – 30 författare tolkar svenska och nordiska traditioner på sitt vis

Våra traditioner firas i sus och dus

Glädje, sång, dans och rus

Ärtsoppa med punsch

Nubbe till lunch

Dans runt julgran och barnens bus


Ibland går det snett

Inget vett och etikett

Vem vet vad som sker

När inget är som det ska mer

Tomten är ond, fläsket är slut och lucian har inget vett


En antologi med 30 noveller. Min novell heter "Den sjunde blomman".


Beställ här.